Chrzanowy. Serek wymieszać z chrzanem i posmarować nim naleśnik. Ułożyć chorizo, kiełki słonecznika i pokrojoną w słupki paprykę. Posypać czarnuszką. Zrolować i zawinąć w papier śniadaniowy.
Klasyczny. Naleśnik posmarować serkiem. Ułożyć warzywa pokrojone w słupki, kiełki rzodkiewki i rukolę. Posolić i zrolować. Zawinąć w papier śniadaniowy.
Paprykowy. Do serka dodać ajvar, wymieszać i posmarować naleśnik. Ułożyć szynkę i ser żółty. Posypać drobno pokrojoną rzodkiewką oraz słonecznikiem i posiekanym szczypiorem. Zrolować i zawinąć w papier śniadaniowy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa...
Na białkach i siemieniu lnianym!
Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...
Mąkę przesiać, dodać smalec, sól i wodę. Wyrobić. Przełożyć do miski. Przykryć i odst ...
Cukinie umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeżeli ...