Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tortilla gryczana

Opis przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól i chili. Uformować kopczyk, zrobić dołeczek, wybić jajko. Wymieszać nożem, po czym dolać tyle wody, by powstało dość gęste ciasto (jak na pierogi). Zrobić gruby wałek, pokroić na kawałki i rozwałkować na cienkie placki. Usmażyć na suchej, gorącej patelni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 226
Ewa gotuje - odc. nr 226

W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...

 

Podobne przepisy

Kasza z suszonymi śliwkami

Śliwki przełożyć na sito i przelać wodą (po to, by usunąć nadmiar dymnego posmaku z w ...

Pasta serowa z olejem i pestkami z dyni

Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...

Sos rumiany

Innymi słowy: demi glace...

Oliwki z chlebem, serem i warzywami

Z chleba odkroić skórkę, kromki pokroić w zgrabną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać p ...

Wróć do listy przepisów