Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa gotuje”. W tym sezonie będzie smacznie i zdrowo, natomiast potrawy okażą się na tyle proste, choć jednocześnie zaskakujące, że każdy – nawet jeśli w kuchni stawia pierwsze kroki – powtórzy je we własnych czterech ścianach. Ale to nie wszystko, bowiem przy okazji autorka programu pokaże trochę kulinarnych trików, jak też opowie co nieco o zapleczu realizacji telewizyjnej. Pierwszy odcinek zacznie się od przygotowania atrakcyjnego posiłku dla dzieci. Gdy startuje szkoła wielu z nas dwoi się i troi, żeby zrobić takie śniadanie, które w całości zostanie zjedzone. Żeby ułatwić to niezwykle trudne zadanie Ewa podpowie jak zwinąć wrapy z naleśników – zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej. Z kolei na lunch będą popularne od kilku lat misy szczęścia, znane też jako miski obfitości lub budda bowl. Przy okazji Ewa wyjaśni skąd wzięła się ta ostatnia nazwa. Na deser autorka programu upiecze sezonowy placek z rabarbarem. Ciasto będzie podane z kompotem, który specjalnie dla Ewy przygotuje jej kulinarny asystent Adam.
Zamiast klasycznych kanapek...
Do tego ciecierzyca , rukola i orzechy włoskie;-)
W wersji wegańskiej;-)
W sezonie to pozycja obowiązkowa!