Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je na suchej patelni), parmezan, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną bazylię i natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.
Uformować 4 burgery i piec na grillu po 4-5 minut z każdej strony. Podawać z sałatką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...
Z piekarnika!
Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...
Kurczaka opłukać, osuszyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Natrzeć oliwą, przyp ...
Polędwiczkę umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na trzy części, nie docinając jednak do końca...