Mięso przyprawić drobno posiekanym rozmarynem, papryką, gałką muszkatołową i bardzo drobno pokrojonymi filecikami z sardeli (anchois). Wybić jajko. Wsypać mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić.
Masę podzielić na 6 części. Mięsem obtoczyć jajka ugotowane na twardo. Oprószyć bułką tartą i usmażyć w głębokim tłuszczu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielka Sobota, więc potrawy będą świąteczne! Zresztą nie tylko potrawy,...
Kaszankę włożyć do jednorazowej podłużnej foremki z folii aluminiowej, dodać oczyszcz ...
Włoski klasyk w sezonowej odsłonie;-)
Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.
Filety rybne rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na mniejsze kawałki ...