Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zielona szakszuka z awokado

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Podsmażyć. Dodać szpinak, przyprawić solą i kuminem. Dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Wybić jajka. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i poczekać, aż białko się zetnie.

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na jajkach.

Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 473
Ewa gotuje - odc. nr 473

Wszyscy narciarze doskonale wiedzą, że najlepiej jeździ się rano, tuż po...

 

Podobne przepisy

Puree z ziemniaków i brokułów

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...

Krem z białych warzyw

Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...

Sałatka z zielonych pomidorów

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Wróć do listy przepisów