/ Przepisy / Krem z pieczonych pieczarek

Opis przygotowania

Kapelusze pieczarek umyć i ułożyć blaszkami do góry na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Cebule obrać i pokroić w plastry. Umieścić między grzybami. Na blasze położyć też pół główki czosnku. Posmarować roztopionym masłem. Przyprawić solą, pieprzem i estragonem. Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

Przełożyć do garnka (czosnek wycisnąć z łupin). Zalać wywarem. Przyprawić imbirem i białym pieprzem. Przykryć i gotować przez 15 minut.

Kromki pieczywa posmarować pesto (składniki wystarczy zmiksować), posypać mozzarellą i ułożyć na blasze z papierem. Zrumienić w piekarniku (180 st. C, włączona funkcja grillowania).

Zupę zabielić śmietanką i zmiksować na gładki krem. Podawać z grzankami. Krem można posypać posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 463
Ewa gotuje - odc. nr 463

Ewa wiele razy zachęcała do jedzenia kiszonek, jak też mówiła i pokazywała,...

 

Podobne przepisy

Serowa z grzanką

Lubicie sery? Koniecznie spróbujcie tej zupy!

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Wiosenna zupa z rzodkiewką

Przed pieczystym w sam raz;-)

Zupa ogórkowa

Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich liści, ce ...

Wróć do listy przepisów