/ Przepisy / Zupa ekonomiczna

Opis przygotowania

Kaszę i groch wsypać do garnka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalać wodą, posolić i przyprawić tymiankiem oraz liściem laurowym. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Mniej więcej po godzinie gotowania wlać piwo i gotować jeszcze przez ok. 20 minut. Przed podaniem zakwasić octem. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 361
Ewa gotuje - odc. nr 361

Tym razem Ewa opowie o potrawie, którą przed laty jadano na ulicach oraz...

 

Podobne przepisy

Zupa z kaszą jaglaną

Na wywarze z indyka...

Krem z ziemniaków i pora

Z wędzonym łososiem;-)

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Wróć do listy przepisów