Boczek pokroić w kostkę i wrzucić do kociołka zawieszonego nad ogniskiem. Podsmażyć. Dodać posiekaną w piórka cebulę oraz frankfurterki i namoczone grzyby (wraz z wodą). Wlać piwo. Zagotować. Dorzucić czosnek i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Wlać rosół. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Posłodzić miodem. Dodać trochę tartego chrzanu.
Podawać z jajkiem na twardo. Można udekorować kleksem śmietany.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...
Na domowym zakwasie!
Ozorki umyć i oczyścić, włożyć do garnka, wlać zimną wodę, przykryć i gotować przez 20 minut.
Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować
Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...