Cebulę przypalić nad palnikiem gazowym (lub w piekarniku). Wrzucić do garnka z zimną wodą. Dodać obrane warzywa – marchewkę, pietruszki, pora, selera i kapustę oraz seler naciowy, jabłko, natkę pietruszki, brązowe pieczarki i czosnek. Dorzucić pastę miso, wlać sos sojowy. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim, jałowcem, anyżem i cynamonem. Dodać wodorosty. Przykryć i na wolnym ogniu gotować przez co najmniej 4 godziny.
Podawać z makaronem ramen, wędzonym tofu i plastrami rzodkiewki. Posypać posiekaną zieloną cebulką i kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia polską kuchnię i uważa, że jest jedną z najlepszych na...
Słodka i kwaśna, z zasmażką;-)
Idealny na chłodne dni;-)
Na połówce kury i wołowinie;-)
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, umyć i zalać zimną wodą (ok. 2 l). Mogą to być ...