Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Karkówka z cebulą

Opis przygotowania

Mięso pokroić w plastry. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem oraz posmarować musztardą i majonezem. Ułożyć w okrągłym naczyniu do zapiekania, przekładając plastrami cebuli. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (lub jeszcze lepiej na całą noc). Po tym czasie upiec w piekarniku – 1 godzina, 180 st. C.

Udekorować koperkiem. Podawać z ulubioną surówką, np. colesław.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 402
Ewa gotuje - odc. nr 402

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje kolorową i bardzo zdrową zupę paprykową...

 

Podobne przepisy

Makaron z sosem pomidorowym

Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek...

Szaszłyki indycze z rusztu

Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...

Bigos cygański

Bez kapusty...

Schabowe inaczej

Kotlet nieco inaczej!

Wróć do listy przepisów