Jajka roztrzepać, m±kę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier waniliowy, jaja, olej, mleko, m±kę i sól. Zostawić na około 3 godziny.
Zrobić kruszonkę. Zimne masło wysiekać z m±k± i cukrem. Zagnie¶ć, po czym zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce.
Cało¶ć dokładnie wymieszać. Wylać na blachę natłuszczon± masłem. Ułożyć połówki ¶liwek (skórk± do dołu) i posypać kruszonk±.
Piec w temp. 200 st. C przez około 1 godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem danie kuchni regionalnej - babka ziemniaczana na żeberkach wieprzowych....
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesian± m± ...
Na stolnicę przesiać m±kę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao ...
I migdałem w ¶rodku!
Czekoladę rozpu¶cić w gor±cej k±pieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...