Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Odstawić.
Orzechy wsypać do garnka. Zalać mlekiem sojowym. Dodać miąższ z laski wanilii. Posłodzić erytrolem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i zagotować.
Wlać żelatynę. Jeszcze raz dobrze wymieszać i przelać do foremek. Wystudzić.
Wyjąc z foremek. Podawać z musem z mango, owocami sezonowymi i pokruszonymi ciasteczkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...
Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...
Jako dodatek lub samodzielne danie...
Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyjąć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...
Na mące ryżowej i sojowej...