Żelatynę rozpuścić we wrzątku (wystarczy ½ szklanki). Twaróg dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub przetrzeć przez sito. Połączyć z kajmakiem. Dodać przestudzoną żelatynę. Wymieszać i przełożyć do foremek na panna cottę (można użyć zwykłych filiżanek). Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Zamrożone maliny przełożyć do robota. Posłodzić cukrem pudrem i zmiksować.
Mini serniki wyjąć z foremek (jeśli nie chcą wyjść należy je na chwilę włożyć do wrzątku). Podawać z sorbetem malinowym i owocami. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią w kuchni Ewy Wachowicz nie może zabraknąć potraw z leśnych grzybów....
Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...
Na mące ryżowej i sojowej...
Pachnące cynamonem...
Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...