Żelatynę rozpuścić we wrzątku (wystarczy ½ szklanki). Twaróg dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub przetrzeć przez sito. Połączyć z kajmakiem. Dodać przestudzoną żelatynę. Wymieszać i przełożyć do foremek na panna cottę (można użyć zwykłych filiżanek). Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Zamrożone maliny przełożyć do robota. Posłodzić cukrem pudrem i zmiksować.
Mini serniki wyjąć z foremek (jeśli nie chcą wyjść należy je na chwilę włożyć do wrzątku). Podawać z sorbetem malinowym i owocami. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią w kuchni Ewy Wachowicz nie może zabraknąć potraw z leśnych grzybów....
Na mące ryżowej i sojowej...
Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyjąć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodając proszek do pieczenia i kakao...
Z sezonowymi owocami i musem z mango;-)