Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy chleb orkiszowy

Opis przygotowania

Ziarno zemleć w robocie. Dodać płatki, drożdże i cukier. Wlać wodę i odstawić na ½ godziny.

Po tym czasie dosypać m±kę i sól. Zmiksować. Do wyrobionego ciasta dodać siemię lniane i ziarna słonecznika. Wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej m±k±. Wierzch wyrównać dłoni± namoczon± w wodzie. Posypać czarnuszk±. Naci±ć nożem – w kratkę.

Wstawić do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę na 190 st. C. Gdy się rozgrzeje chleb powinien się piec przez 1 godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 428
Ewa gotuje - odc. nr 428

Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...

 

Podobne przepisy

Łoso¶ w trocinach wędzony

Na patelnię wsypać trociny, przykryć foli± aluminiow±, ponakłuwać. Surow± rybę oprósz ...

Carpaccio z półgęska

Polska g±ska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...

Chleb keto

Na 10 białkach!

Nale¶niki a'la fast food

Jajka wybić do miski, posolić i zmiksować ręcznym robotem. Dosypać m±kę, dolać ml ...

Wróć do listy przepisów