
Ziarno zemleć w robocie. Dodać płatki, drożdże i cukier. Wlać wodę i odstawić na ½ godziny.
Po tym czasie dosypać m±kę i sól. Zmiksować. Do wyrobionego ciasta dodać siemię lniane i ziarna słonecznika. Wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej m±k±. Wierzch wyrównać dłoni± namoczon± w wodzie. Posypać czarnuszk±. Naci±ć nożem – w kratkę.
Wstawić do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę na 190 st. C. Gdy się rozgrzeje chleb powinien się piec przez 1 godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...
Na patelnię wsypać trociny, przykryć foli± aluminiow±, ponakłuwać. Surow± rybę oprósz ...
Polska g±ska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
Na 10 białkach!
Jajka wybić do miski, posolić i zmiksować ręcznym robotem. Dosypać m±kę, dolać ml ...