Filet pokroić w kostkę i zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Dorzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili dodać posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć razem przez kilka minut. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozłożyć pokrojoną paprykę.
Jajka wybić do miski i roztrzepać. Dodać śmietanę i majonez.
Przyprawić papryką, curry, solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i przelać do foremki. Na wierzch zetrzeć ser i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać przez ½ godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po kilku bezśnieżnych zimach w połowie stycznia zaczęło wreszcie porządnie...
Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...
Na bloku soli himalajskiej...
Znamy je jako "dewolaje"...
Potrawa jednogarmkowa!