ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 412

OPIS ODCINKA

Po kilku bezśnieżnych zimach w połowie stycznia zaczęło wreszcie porządnie sypać i w całym kraju zrobiło się biało. W górach tego śniegu napadało naprawdę dużo, więc ramówka wiosenna „Ewa gotuje” zacznie się odcinkiem nagranym w przepięknej, zimowej scenerii. A ponieważ autorka programu zaczęła biegać na nartach, to w pierwszej kolejności zaprosi widzów na kuchnię półwyspu skandynawskiego – bo jak wiadomo to właśnie Skandynawia uznawana jest za kolebkę współczesnego narciarstwa. W kuchni Ewa pokaże jak przygotować nordycki obiad. Najpierw ugotuje fińską zupę z pora i łososia, którą wzbogaci rodzimym pstrągiem. Na drugie danie będzie szwedzka zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem w sosie curry. A na deser norweski przysmak – mus jabłkowy z kruszonką i bitą śmietaną.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Lohikeitto, czyli fińska zupa rybna

Z łososiem i pstrągiem zawojskim!

Zapiekanka po szwedzku

Z kurczakiem i sosem curry;-)

Pokusa Janssona

Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...

Norweski przysmak jabłkowy

Wiejskie dziewczęta w welonach - tak brzmi oryginalna nazwa tego deseru;-)

Wróć do listy odcinków