/ Przepisy / Gęsie pipki

Opis przygotowania

Żołądki ugotować w wodzie (najlepiej w szybkowarze) z liściem laurowym i zielem angielskim. Wyjąć, wystudzić, w razie potrzeby obrać ze skóry i pokroić na kawałki.

Smalec rozgrzać na patelni. Wrzucić i usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zezłoci, dorzucić pokrojony w plastry czosnek oraz żołądki. Wymieszać i podsmażyć. Zalać odrobiną wywaru, w którym gotowały się pipki. Przyprawić majerankiem oraz solą i pieprzem. Po chwili duszenia zaprawić śmietaną (wcześniej zahartować ją sosem z patelni). Zagotować i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 311
Ewa gotuje - odc. nr 311

Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...

 

Podobne przepisy

Warkocz francuski

Z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem...

Kurczak Gong Bao

Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...

Kotlety de volaille

W wersji klasycznej, z masłem i koperkiem...

Pierś kurczaka z kostką

A do tego sos grzybowy!

Wróć do listy przepisów