Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Klopsiki na kiszonej kapuście

Opis przygotowania

Kapustę przełożyć do garnka z podsmażoną na maśle, drobno pokrojoną cebulą. Podlać odrobiną wody. Dodać kminek, ziele angielskie i liście laurowe. Wymieszać. Przykryć i gotować przez 20 minut.

Mięso mielone przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na maśle i dodać do wieprzowiny. Wybić jajko, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić. Dłonie zwilżyć i uformować klopsiki.

Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Wlać trochę wody z gotującej się kapusty, rozprowadzić i przelać do garnka. Dodać przecier pomidorowy i koperek. Wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na kapuście ułożyć klopsiki.

Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 400
Ewa gotuje - odc. nr 400

To już czterechsetny, jubileuszowy odcinek „Ewa gotuje“! A...

 

Podobne przepisy

Łosoś w bekonie z selerowym sosem

W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...

Karkówka z cebulą

Marynowana w musztardzie i majonezie!

Polędwiczki z rusztu

Pieczyste z czosnkiem!

Wróć do listy przepisów