
Kapustę przełożyć do garnka z podsmażoną na maśle, drobno pokrojoną cebulą. Podlać odrobiną wody. Dodać kminek, ziele angielskie i liście laurowe. Wymieszać. Przykryć i gotować przez 20 minut.
Mięso mielone przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na maśle i dodać do wieprzowiny. Wybić jajko, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić. Dłonie zwilżyć i uformować klopsiki.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Wlać trochę wody z gotującej się kapusty, rozprowadzić i przelać do garnka. Dodać przecier pomidorowy i koperek. Wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na kapuście ułożyć klopsiki.
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To już czterechsetny, jubileuszowy odcinek „Ewa gotuje“! A...
Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...
Makaron po rzymsku!
Stare ziemniaki obrać dość grubo i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem...
Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połową ...