Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy ocet jabłkowy

Opis przygotowania

Jabłka dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić na ćwiartki i ułożyć w słoiku. Jeśli mamy obierki z innych jabłek, można je dorzucić. Zalać posłodzoną, przegotowaną i wystudzoną wodą. Docisnąć talerzykiem i kamyczkiem, przykryć gazą, przymocować gumką lub sznurkiem i odstawić na co najmniej miesiąc.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 400
Ewa gotuje - odc. nr 400

To już czterechsetny, jubileuszowy odcinek „Ewa gotuje“! A...

 

Podobne przepisy

Jabłka pieczone w cieście

Znakomite na śniadanie lub jako deser!

Wieniec orkiszowy

Znakomity domowy chleb;-)

Zapiekanka warzywna z jajem

Jajecznica inaczej...

Bułeczki

Domowe pieczywo;-)

Wróć do listy przepisów