/ Przepisy / Giouvetsi

Opis przygotowania

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić w garnku, na mocno rozgrzanej oliwie. Dorzucić pokrojone w talarki marchewki. Dodać pokrojone w kostkę mięso. Wlać wino. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić liście laurowe. Wymieszać i dusić przez chwilę. Wlać przecier pomidorowy. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 40-45 minut.

Na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej makaron. Dodać do garnka z gulaszem. Wymieszać. Wlać szklankę wody. Doprawić solą. Wstawić do piekarnika z funkcją pary (30 minut, 180 st. C). Jeśli używamy zwykłego piekarnika to naczynie należy przykryć.

Przed podaniem posypać startym serem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 491
Ewa gotuje - odc. nr 491

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” rozpocznie się od śniadaniowego...

 

Podobne przepisy

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Cukinie faszerowane

Cukinie umyć. Jedną przekroić wzdłuż na pół, drugą pokroić w plastry przypominające gotowe sushi...

Prażonka

Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...

Szaszłyki z królika

Mięso odkroić od kości, podzielić na kawałki wielkości kęsa. Doprawić solą, pieprzem ...

Wróć do listy przepisów