Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Giouvetsi

Opis przygotowania

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić w garnku, na mocno rozgrzanej oliwie. Dorzucić pokrojone w talarki marchewki. Dodać pokrojone w kostkę mięso. Wlać wino. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić liście laurowe. Wymieszać i dusić przez chwilę. Wlać przecier pomidorowy. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 40-45 minut.

Na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej makaron. Dodać do garnka z gulaszem. Wymieszać. Wlać szklankę wody. Doprawić solą. Wstawić do piekarnika z funkcją pary (30 minut, 180 st. C). Jeśli używamy zwykłego piekarnika to naczynie należy przykryć.

Przed podaniem posypać startym serem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 491
Ewa gotuje - odc. nr 491

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” rozpocznie się od śniadaniowego...

 

Podobne przepisy

Fondue

Wspólny posiłek po szwajcarsku;-)

Pstrąg zapiekany na kaszy owsianej

Z brokułem i pesto...

Racuchy drożdżowe

Drugie danie na słodko!

Vitello tonato

Mięso posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na p ...

Wróć do listy przepisów