Jajka wybić do miski, posłodzić miodem, przyprawić cynamonem, wsypać 3 łyżki mąki i zmiksować. Wlać mleko, dosypać mąkę, posolić i ponownie zmiksować.
Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne. Owoce pokroić w grube plastry. Obtoczyć w mące, zanurzyć w cieście. Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i upiec na złoty kolor.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...
Idealna na upały!
Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...
Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...
Ziemniaki upiec w żarze w kominku (20-25 minut). Podawać z masłem, odrobiną soli i kw ...