
Jajka wybić do miski, posłodzić miodem, przyprawić cynamonem, wsypać 3 łyżki m±ki i zmiksować. Wlać mleko, dosypać m±kę, posolić i ponownie zmiksować.
Jabłka umyć, usun±ć gniazda nasienne. Owoce pokroić w grube plastry. Obtoczyć w m±ce, zanurzyć w cie¶cie. Ułożyć na blaszce wy¶cielonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i upiec na złoty kolor.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakuj±ce owocowe ¶niadanie – upiecze...
Na stolnicę wysypać m±kę, dodać zimne masło z lodówki i wysiekać nożem. Gdy zawarto¶ć ...
¦liwki przełożyć na sito i przelać wod± (po to, by usun±ć nadmiar dymnego posmaku z w ...
Domowa pieczeń...
Z lodowatego wina, m±ki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...