Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zielone oliwki z cytrusami

Opis przygotowania

W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki łososia.

Dodać cząstki mandarynki. Na drobnej tarce zetrzeć skórkę z grejpfruta (niezbyt dużo), cytryny i pomarańczy. Z cytryny wykroić filety, wszystko dodać do miski.

Z grejpfruta i pomarańczy wycisnąć sok. Wlać do miski. Wymieszać i udekorować posiekaną kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 179
Ewa gotuje - odc. nr 179

W tym odcinku Ewa zaprasza Nas na oliwkową ucztę. Przygotuje pyszne przekąski...

 

Podobne przepisy

Pietruszka kiszona

Razem z natką!

Pasztet z selera

Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tark ...

Truskawki z octem balsamicznym

Fantastyczny dodatek do mięs!

Roladki z cukinii

Kaszę podsmażyć w garnku na odrobinie masła, zalać wodą (dwa palce nad kaszą). Ugotow ...

Wróć do listy przepisów