Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym. Gdy zbieleją dodać miękkie masło i zmiksować. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz mak. Wymieszać robotem. Wlać mleko i utrzeć. Białka ubić z solą. Dodać do żółtek z makiem i delikatnie połączyć. Przełożyć do foremki natłuszczonej masłem i wysypanej bułką tartą.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa odwiedzi gminę tradycyjną wytwórnię...
Ciasto z zaskakującym farszem...
Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...
Z kremem pomarańczowym!
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...