/ Przepisy / Blok czekoladowy

Opis przygotowania

Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do metalowej miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Roztopić. Dodać mleko.

Orzechy, morele i jabłka posiekać. Dodać pokruszone herbatniki. Dorzucić do czekolady z mlekiem. Dodać żurawinę i dokładnie wymieszać.

Zdjąć z ognia i przełożyć do foremki z folią spożywczą. Na kilka godzin wstawić do lodówki. Blok będzie można pokroić gdy dobrze zastygnie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 475
Ewa gotuje - odc. nr 475

Po 3 tygodniach w zaśnieżonych Beskidach Ewa wróciła do Krakowa, więc kolejny...

 

Podobne przepisy

Lody z mascarpone i czekoladą

W stylu włoskiej straciatelli;-)

Galaretka z mleka kwaśnego

Deser na zimno...

Sernik makowy

Lub jak kto woli makowiec serowy...

Smoothie trójkolorowe

Z malin, szpinaku i jogurtu!

Wróć do listy przepisów