Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do metalowej miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Roztopić. Dodać mleko.
Orzechy, morele i jabłka posiekać. Dodać pokruszone herbatniki. Dorzucić do czekolady z mlekiem. Dodać żurawinę i dokładnie wymieszać.
Zdjąć z ognia i przełożyć do foremki z folią spożywczą. Na kilka godzin wstawić do lodówki. Blok będzie można pokroić gdy dobrze zastygnie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po 3 tygodniach w zaśnieżonych Beskidach Ewa wróciła do Krakowa, więc kolejny...
Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło...
Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię ...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.Z ...
Mała rzecz a cieszy!