Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Barszcz czerwony z żeberkiem i jajkiem poszetowym

Opis przygotowania

Żeberka ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso wyjąć, wystudzić i oddzielić od kości.

Wywar przecedzić. Wlać zakwas, doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować.

W głębokim talerzu ułożyć trochę poszarpanej wieprzowiny oraz jajko poszetowe (ugotowane w wodzie z octem). Delikatnie wlać gorący barszcz, udekorować kleksem śmietany i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 374
Ewa gotuje - odc. nr 374

W listopadzie obchodzimy nasze największe święto narodowe, upamiętniające...

 

Podobne przepisy

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Zupa z jarmużu

Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Maślany krem z pomidorów

Z serem cheddar;-)

Wróć do listy przepisów