Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Barszcz czerwony z żeberkiem i jajkiem poszetowym

Opis przygotowania

Żeberka ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso wyjąć, wystudzić i oddzielić od kości.

Wywar przecedzić. Wlać zakwas, doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować.

W głębokim talerzu ułożyć trochę poszarpanej wieprzowiny oraz jajko poszetowe (ugotowane w wodzie z octem). Delikatnie wlać gorący barszcz, udekorować kleksem śmietany i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 374
Ewa gotuje - odc. nr 374

W listopadzie obchodzimy nasze największe święto narodowe, upamiętniające...

 

Podobne przepisy

Krem czosnkowy

Idealny na chłodne dni;-)

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Rosół królewski

Z ziemniakami, smażoną wątróbką, pieczarkami i jajkiem poszetowym!

Barszcz czerwony zabielany

Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...

Wróć do listy przepisów