Jajka wybić do miski. Posłodzić ksylitolem i zmiksować. Wsypać mąkę jaglaną i proszek do pieczenia. Wlać olej i wymieszać mikserem. Uperfumować skórką z limonki. Dodać sok. Dorzucić rozmrożony, odciśnięty i pokrojony szpinak. Zmiksować.
Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą bezglutenową.
Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy się upiekło.
Podawać z masłem i domową konfiturą z wiśni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa przygotuje bardzo proste, wegetariańskie potrawy z łatwo...
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...
Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...
Domowe lody z sosem czekoladowym!
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesianą mą ...