Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Barszcz czerwony z pulpetami

Opis przygotowania

Buraki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Przełożyć do garnka. Wrzucić całe cebule oraz marchewkę, pietruszkę i połówkę selera – też starte na tarce o dużych oczkach. Dodać kwaśne jabłko i czosnek. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Zalać wodą, przykryć i gotować do miękkości.

Dorzucić czarną porzeczkę. Zakwasić octem jabłkowym. Przykryć i odstawić na całą noc. Następnego dnia przecedzić. Doprawić solą. W razie potrzeby posłodzić miodem.

Podawać z pulpetami cielęcymi. Na talerzu udekorować świeżym majerankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 368
Ewa gotuje - odc. nr 368

Po trzech weekendach nad Bałtykiem Ewa wróciła do Krakowa, więc gotować...

 

Podobne przepisy

Zupa z fasoli i suszonych śliwek

Innymi słowy wariacja nt. fasoli ze śliwkami...

Zupa jarzynowo-ogórkowa

Na małosolnych;-)

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Ribollita

Włoska zupa chlebowa;-)

Wróć do listy przepisów