/ Przepisy / Krem z porów i gruszek

Opis przygotowania

Pory pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dorzucić do porów. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Przyprawić papryką (w garnku odsłonić nieco dna, wsypać przyprawę i poczekać chwilę, aż zacznie się karmelizować). Zalać rosołem. Przykryć i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Zabielić śmietaną zahartowaną odrobiną gorącego kremu. Zakwasić sokiem z cytryny. Podawać z krążkami cebuli oraz pieczonym boczkiem. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 466
Ewa gotuje - odc. nr 466

Tym razem Ewa zaprosi widzów na szybki w przygotowaniu obiad. Na pierwsze...

 

Podobne przepisy

Zupa ekonomiczna

Pierwowzór "kuroniówki";-)

Zupa śledziowa

Wodę zagotować z przyprawami. Pod koniec wlać ocet. Wystudzić. Śledzie pokroić na mni ...

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Moczka piernikowa

Zupa na słodko;-)

Wróć do listy przepisów