/ Przepisy / Rosół warzywny

Opis przygotowania

Cebulę przypalić nad palnikiem gazowym (lub w piekarniku). Wrzucić do garnka z zimną wodą. Dodać obrane warzywa – marchewkę, pietruszki, pora, selera i kapustę oraz seler naciowy, jabłko, natkę pietruszki, brązowe pieczarki i czosnek. Dorzucić pastę miso, wlać sos sojowy. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim, jałowcem, anyżem i cynamonem. Dodać wodorosty. Przykryć i na wolnym ogniu gotować przez co najmniej 4 godziny.

Podawać z makaronem ramen, wędzonym tofu i plastrami rzodkiewki. Posypać posiekaną zieloną cebulką i kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 460
Ewa gotuje - odc. nr 460

Choć Ewa uwielbia polską kuchnię i uważa, że jest jedną z najlepszych na...

 

Podobne przepisy

Rosół na obierkach z ziemniaków

Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...

Zupa z leśnych grzybów

Na włoszczyźnie jak do rosołu (pietruszka, marchewka, kawałek selera i pora) ugotować ...

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Wiosenna zupa z rzodkiewką

Przed pieczystym w sam raz;-)

Wróć do listy przepisów