Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Liptauer

Opis przygotowania

Kminek zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Następnie odcisnąć na sitku.

Twaróg przełożyć do miski, dodać bryndzę i anchois. Przyprawić słodką papryką. Dorzucić wystudzony kminek, dodać śmietanę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.

Podawać jako smarowidło do pieczywa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 368
Ewa gotuje - odc. nr 368

Po trzech weekendach nad Bałtykiem Ewa wróciła do Krakowa, więc gotować...

 

Podobne przepisy

Jabłka kiszone

Znakomite do mięs i sałatek;-)

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Sos cytrynowy

Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni...

Tacos

Klasyk kuchni meksykańskiej;-)

Wróć do listy przepisów