/ Przepisy / Krem z kiszonej kapusty

Opis przygotowania

Kapustę przełożyć do garnka, podlać wodą i doprowadzić do wrzenia. Przyprawić zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Przykryć i gotować do miękkości.

W drugim garnku roztopić masło i podsmażyć na nim pokrojone w kostkę ziemniaki. Dorzucić posiekaną cebulę. Wymieszać. Po chwili zalać wywarem na żeberkach. Przykryć i ugotować.

Do garnka z ziemniakami i cebulą przełożyć ugotowaną kapustę. Przyprawić kminkiem i białym pieprzem. Przykryć i gotować przez 10-15 minut.

Po tym czasie wyłowić liście laurowe. Zmiksować blenderem na gładki krem. Doprawić solą do smaku.

Podawać z kawałkami wędzonego pstrąga oraz koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 355
Ewa gotuje - odc. nr 355

W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach...

 

Podobne przepisy

Kociołek leśników

Grzybowa na boczku i kiełbasie myśliwskiej;-)

Maślany krem z pomidorów

Z serem cheddar;-)

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Kapuśniak z włoskiej

Nie trzeba go długo gotować;-)

Wróć do listy przepisów