Schab przykryć folią i rozbić tłuczkiem. Na każdym kawałku mięsa położyć plaster udźca indyka i jeszcze raz rozklepać. Przyprawić solą i pieprzem. Zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z drobno posiekanymi orzeszkami.
Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z ziemniakami w mundurkach i surówką z kapusty kiszonej.
Kapustę odcisnąć i posiekać. Przełożyć do miski. Wymieszać z posiekaną cebulą oraz startymi jabłkiem i marchewką. Przyprawić pieprzem kolorowym, dorzucić pokrojoną chili, wlać olej i wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek off-roadowy. Ewa wyrusza na wyprawę w teren. A że jazda po wertepach...
Dla wegetarian;-)
Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...
Wstążki w sosie;-)
Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...