Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać rum, wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem trzcinowym. Wymieszać z czekoladą.
Białka ubić ze szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą czekoladową. Nałożyć do małych słoiczków i schłodzić w lodówce.
Owoce obrać, z brzoskwini i mango usunąć pestkę. Pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Nałożyć na zimny mus czekoladowy. Udekorować drobno pokrojoną czekoladą (wcześniej można schłodzić ją w zamrażarce) oraz listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek off-roadowy. Ewa wyrusza na wyprawę w teren. A że jazda po wertepach...
Na niebiesko i na rózowo!
Jagody umyć, przełożyć do naczynia, wsypać cukier i przykryć. Dusić 20-25 minut na ma ...
Mąkę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczką, dodać żółtka ...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...