W kolejnym odcinku potrawy zgodne z dietą Michela Montignaca. – To nie tyle dieta, co raczej sposób odżywiania – wyjaśnia Ewa Wachowicz. – Stosując zalecenia Montignaca nie ograniczamy ilości pożywienia – nie jemy więc mniej, tylko lepiej. W programie dowiemy się, co to takiego indeks glikemiczny – pani Ewa podpowie, co i jak gotować, by był on jak najniższy. Na obiad przyrządzi kurczaka w jabłkach i białym winie. Na deser ciasto z nektarynkami i migdałami. – Kurczak będzie bardzo pikantny, bowiem ostre przyprawy, a szczególnie pieprz cayenne, wspomagają odchudzanie – zdradza autorka programu.
Kurczaka opłukać, osuszyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Natrzeć oliwą, przyp ...
Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...