Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto z mas± ananasow±

Opis przygotowania

Białka ubić na sztywno ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia. Wmieszać wiórki kokosowe. Przelać do formy 25x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 30 minut. Wystudzić.

Białka oddzielić od żółtek. Ubić sztywn± pianę. Utrwalić cukrem. Wmieszać żółtka. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia. Wsypać kawę, dolać olej i delikatnie wymieszać. Przelać do formy 25x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 30 minut. Wystudzić.

Białka oddzielić od żółtek. Ubić sztywn± pianę. Utrwalić cukrem. Wmieszać żółtka. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia. Wrzucić orzechy, dolać olej i delikatnie wymieszać. Przelać do formy 25x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 30 minut. Wystudzić.

Plastry ananasa ods±czyć z syropu - powinny być niemal suche. Sok z ananasa poł±czyć z wod± (ł±cznie potrzebny jest 1 l płynu) i ugotować budyń - rozpu¶cić budyniowy proszek w odrobinie zimnego soku z ananasa z wod±, dodać żółtka. Resztę płynu zagotować, poł±czyć z rozpuszczonym budyniem i podgrzewać tak długo, aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia.

Masło utrzeć z cukrem pudrem. Powoli dodać wystudzony budyń. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Utrzeć. Odłożyć nieco masy do dekoracji gotowego placka. Do reszty dodać pokrojone w kostkę kawałki ananasa. Wymieszać.

Złożyć placek. Na ciasto orzechowe nałożyć masę ananasow±, na ni± ciasto kokosowe, następnie masę ananasow± i ciasto cappuccino. Wierzch pokryć odłożon± wcze¶niej mas±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 146
Ewa gotuje - odc. nr 146

Dzi¶ Ewa przygotuje wy¶mienit± karkówkę zapiekan± pod kapust± z dodatkiem...

 

Podobne przepisy

Ciasto z jabłkami

M±kę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać m±kę krupczatkę...

Brownie z batatów

Słodzone bananem! Podane z sałatk± owocow±;-)

Drożdżówka sypana

Jajka roztrzepać, m±kę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier wan ...

Wróć do listy przepisów