Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Indyk na zielonej łące

Opis przygotowania

Mięso pokroić na zgrabne paski. Przyprawić pieprzem i ziołami prowansalskimi. Owinąć szynką szwarcwaldzką i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Przykryć, po czym wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 170 st. C. Piec przez 25-30 minut.

Do miksera wrzucić orzechy nerkowca, uprażone płatki migdałowe i czosnek. Zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić starty parmezan i listki bazylii. Wszystko zmiksować, stopniowo dolewając oliwę.

Na rozgrzaną patelnię wlać śmietanę. Dorzucić pesto i ugotowany, zielony groszek. Wymieszać i podgrzać. Dorzucić makaron ugotowany al dente. Wymieszać i przełożyć na paterę lub duży talerz. Na makaronie z sosem ułożyć upieczone kawałki indyka w szynce szwarcwaldzkiej. Udekorować bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 247
Ewa gotuje - odc. nr 247

W tym odcinku „Ewa gotuje” będzie na odwrót, niż zazwyczaj...

 

Podobne przepisy

Risotto z kurczakiem w curry

Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...

Gulasz zapiekany

W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Cebulę, boczek oraz czosnek posiekać w k ...

Pierogi wigilijne

Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...

Zapiekanka serowa z warzywami

Z gorgonzolą i oscypkiem!

Wróć do listy przepisów