Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak. Gdy zmięknie, dodać rodzynki wraz z alkoholem. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić. Przyprawić solą oraz chili. Na każdy kawałek schabu nałożyć łyżkę farszu oraz 2-3 kostki sera. Zrobić sakiewkę, obwiązać dratwą.
W naczyniu żaroodpornym rozgrzać masło klarowane. Obsmażyć sakiewki. Podlać cydrem.
Przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C.
Podawać z sosem spod sakiewek oraz ugotowaną brukselką, okraszoną bułką tartą usmażoną na maśle.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże, co – oprócz kotletów czy zrazów – można...
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty ...
Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić ...
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...
Na cieście chlebowym!