
Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak. Gdy zmięknie, dodać rodzynki wraz z alkoholem. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić. Przyprawić solą oraz chili. Na każdy kawałek schabu nałożyć łyżkę farszu oraz 2-3 kostki sera. Zrobić sakiewkę, obwiązać dratwą.
W naczyniu żaroodpornym rozgrzać masło klarowane. Obsmażyć sakiewki. Podlać cydrem.
Przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C.
Podawać z sosem spod sakiewek oraz ugotowaną brukselką, okraszoną bułką tartą usmażoną na maśle.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże, co – oprócz kotletów czy zrazów – można...
Podobna do pizzy...
Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Imbir i ...
Mięso odkroić od kości, podzielić na kawałki wielkości kęsa. Doprawić solą, pieprzem ...
Z kurczakiem i sosem curry;-)