Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik z Baileysem

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Herbatniki włożyć do worka i rozgnieść wałkiem lub zmiksować w robocie na drobne okruchy. Wsypać do miski. Zalać masłem. Wymieszać i przełożyć do tortownicy, wyłożonej folią spożywczą. Wyrównać i docisnąć. Foremkę wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.

Ser przełożyć do miski. Dodać cukier puder, kakao, cukier waniliowy oraz Baileysa. Zmiksować. Wlać roztopioną i lekko wystudzoną czekoladę. Połączyć z bitą śmietaną. Rozłożyć na blacie z herbatników. Wyrównać. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Udekorować tartą czekoladą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 291
Ewa gotuje - odc. nr 291

Ponieważ wielu naszych rodaków na swoją nową ojczyznę wybrało Irlandię,...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka słoneczka

Mąkę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...

Placek cappuccino

Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić ...

Grzybki

Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...

Migdałowa babka winna

Nie tylko na święta...

Wróć do listy przepisów