/ Przepisy / Rolada waflowa z bakaliami

Opis przygotowania

Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskowe, rodzynki, migdały, pokruszone herbatniki i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Wymieszać. Galaretkę rozpuścić w wodzie, dodać żelatynę. Gdy zacznie gęstnieć - dodać do masy.

Wafle rozłożyć na wilgotnej ściereczce. Po 10 minutach nałożyć masę i zwinąć jak roladę. Zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.

Dekorować roztopioną czekoladą i płatkami migdałowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 101
Ewa gotuje - odc. nr 101

W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...

 

Podobne przepisy

Kandyzowana skórka cytrynowa

Świetny dodatek do wypieków!

Eklery z bitą śmietaną

Na niebiesko i na rózowo!

Sernik pistacjowy

Z domową pastą z pistacji;-)

Ciasto ryżowe z pomarańczami

Deserowa wariacja na temat risotto...

Wróć do listy przepisów