Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskowe, rodzynki, migdały, pokruszone herbatniki i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Wymieszać. Galaretkę rozpuścić w wodzie, dodać żelatynę. Gdy zacznie gęstnieć - dodać do masy.
Wafle rozłożyć na wilgotnej ściereczce. Po 10 minutach nałożyć masę i zwinąć jak roladę. Zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.
Dekorować roztopioną czekoladą i płatkami migdałowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię ...
Sama słodycz... Świetne na prezent!
Biszkopt przełożony rewelacyjną masą z prażonym słonecznikiem!
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ...