/ Przepisy / Roladki a'la caprese

Opis przygotowania

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić (cieniej niż na schabowe). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Natrzeć czosnkiem – tylko jedną stronę.

Nałożyć plastry mozzarelli oraz suszone pomidory. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami lub szpadkami do zrazów. Obsmażyć na mocno rozgrzanym maśle lub smalcu. Przykryć i upiec w piekarniku – w temp. 180 st. C (30-45 minut).

Podawać z makaronem z czerwonym sosem pesto. Makaron ugotować al dente. Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą. Dodać pesto. Wymieszać. Potrawę udekorować listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 290
Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

Paella po zawojsku

Z kurczakiem i królikiem...

Papryka faszerowana fetą

Dla wegetarian;-)

Ryż z jabłkami

Kto jadł w dzieciństwie? Ręka w górę!

Diabelskie polędwiczki

Miękkie masło utrzeć z sokiem z cytryny, sosem Worcester, zielonym pieprzem, czosnkie ...

Wróć do listy przepisów