Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Naleśniki z jajem i serem żółtym

Opis przygotowania

Mąkę przesiać do miski. Wybić jajka, wlać mleko. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym. Zmiksować. Wlać wodę – do takiej konsystencji, by uzyskać ciasto naleśnikowe.

Patelnię natłuścić masłem. Rozgrzać. Wlać pierwszą porcję ciasta i usmażyć naleśnik – z obu stron. W podobny sposób przygotować kolejne, przy czym patelni nie trzeba już smarować tłuszczem.

Na maśle klarowanym zrobić jajka sadzone. Przyprawić solą i pieprzem.

Na środku każdego naleśnika umieścić złożony na pół plasterek sera. Na serze położyć jajko sadzone. Udekorować szczypiorkiem. Boki złożyć do środka, częściowo przykrywając białko.

Można udekorować kiełkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 427
Ewa gotuje - odc. nr 427

Tym razem Ewa ugotuje pożywną zupę jarzynową z szarpaną wieprzowiną. Następnie...

 

Podobne przepisy

Pstrąg na parze

Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po ...

Lasagna ziemniaczana z łososiem

Marchewki, pietruszkę i seler pokroić w zapałkę, cebulę w cienkie półplasterki. Na ro ...

Gołąbki ziemniaczane

Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce ...

Roladki z farszem marchewkowym

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...

Wróć do listy przepisów