Masło rozgrzać w garnku, wrzucić mięso i podsmażyć. Gdy zacznie się rumienić, dodać startą marchewkę i posiekaną cebulę oraz pokrojony w półplasterki kawałek pora. Wymieszać.
Po chwili wlać rosół. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem oraz słodką papryką. Wsypać ryż i gotować przez 10-15 minut.
Następnie dorzucić pokrojoną kapustę i gotować jeszcze przez kwadrans.
Po tym czasie dodać pokrojone pomidory z puszki (wraz z zalewą) oraz przecier. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerzu udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zajmie się dekonstrukcją tradycyjnych gołąbków! Zamiast farszu...
Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.
Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na ...
Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę...
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...