/ Przepisy / Roladki z karczku

Opis przygotowania

Przygotować marynatę. Do miseczki wlać whisky, przecisnąć czosnek, dodać chili i oliwę. Wszystko razem wymieszać.

Karkówkę rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem, po czym natrzeć marynatą – z jednej strony.

Na każdym plasterku ułożyć 2-3 suszone śliwki (wcześniej warto zalać je odrobiną alkoholu). Zwinąć i spiąć wykałaczką.

Ruszt posmarować oliwą i ułożyć na nim roladki (powinno być solidnie napalone). Gdy się zrumienią, opiec je z drugiej strony.

Po upieczeniu przełożyć na półmisek. Podawać w towarzystwie sałatki z rukoli i grillowanych warzyw.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 244
Ewa gotuje - odc. nr 244

Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....

 

Podobne przepisy

Pstrąg z rusztu

Z pomarańczą;-)

Kaszanka w jabłku grillowana

Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...

Placki ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...

Makaron z grzybami i suszonymi pomidorami

Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...

Wróć do listy przepisów