
Pierś z indyka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, oprószyć oregano i bazylią. Przyprawy wetrzeć w mięso. Podsmażyć na patelni na rozgrzanej oliwie.
Dodać posiekaną cebulę, następnie czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć. Pomidory pokroić i przełożyć na patelnię. Całość dusić przez ok. 5 minut, aż do uzyskania sosu.
Zagęścić serkiem mascarpone. Dodać sok z cytryny. Przemieszać.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić i przełożyć na patelnię. Wymieszać i nakładać na głębokie talerze. Udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...
Pokrojoną cebulę zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić...
W jednym garnku...
Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika...
Kultowa potrawa z PRL-u...