Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie

Opis przygotowania

Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wystudzić.

Dodać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Przelać do formy o wymiarach 23 x 23 cm (wyłożonej papierem do pieczenia). Wyrównać.

Ser przepuścić przez maszynkę – 2 razy. Zmiksować z jajkami, cukrem i budyniem. Nałożyć na ciasto w formie. Wyrównać.

Ułożyć brzoskwinie – odsączone z zalewy i pokrojone na plastry. Włożyć do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 1 godzinę. Wystudzić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 236
Ewa gotuje - odc. nr 236

Nowy sezon programu rozpocznie się bardzo tradycyjnie, bowiem Ewa ugotuje...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka z wróżbą

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Ciasteczka migdałowe na białkach

Makaroniki z kremem daktylowym!

Jabłecznik sypany

Na owocach prosto z sadu...

Ciasto mleczne

Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...

Wróć do listy przepisów