Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wystudzić.
Dodać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Przelać do formy o wymiarach 23 x 23 cm (wyłożonej papierem do pieczenia). Wyrównać.
Ser przepuścić przez maszynkę – 2 razy. Zmiksować z jajkami, cukrem i budyniem. Nałożyć na ciasto w formie. Wyrównać.
Ułożyć brzoskwinie – odsączone z zalewy i pokrojone na plastry. Włożyć do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 1 godzinę. Wystudzić.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Nowy sezon programu rozpocznie się bardzo tradycyjnie, bowiem Ewa ugotuje...
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać mąkę i e ...
Na płatkach owsianych;-)
Wyspiarska wersja krakowskiego piszingera...