
Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni. Jeśli jest bardzo chudy, można dolać nieco oliwy. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojony w plasterki czosnek, następnie zielony groszek oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Delikatnie wymieszać i wszystko razem podgrzewać przez chwilę. Zestawić z ognia i dodać makaron ugotowany al dente w osolonym wrzątku. Wymieszać, delikatnie potrząsając patelnią. Skropić oliwą. Na talerzu udekorować bazylią oraz płatkami parmezanu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...
Rozpływają sie w ustach!
Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...
Schab naciąć wzdłuż ślimakowo - tak, by powstał płat o grubości około 1 i 1/2 c ...
Innymi słowy jajka po farmersku...