Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w grubą kostkę. Przesmażyć.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na drugiej patelni, na łyżce oliwy.
Gdy wołowina puści sok, zalać piwem, dodać usmażoną cebulę. Wymieszać. Dorzucić ziele angielskie, tymianek i liść laurowy. Przykryć i dusić na małym ogniu przez mniej więcej godzinę. Pod koniec dodać marchewkę pokrojoną na plasterki oraz musztardę.
Podawać z kaszą i sałatką z pieczonych buraczków. Udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Dolać mleko i gotować do uzyskania gładkiego so ...
Zapiekanka z Grecji-;)
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...
Czosnek rozgnieść w moździerzu i rozetrzeć z solą. Dodać słodką paprykę...