Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Podgotować w osolonym wrzątku.
Boczek pokroić w niezbyt duże słupki i usmażyć na maśle. Dorzucić posiekaną cebulę.
Do ziemniaków wsypać makaron i ugotować al dente. Odcedzić i przełożyć na patelnię z usmażonym boczkiem i zezłoconą cebulą. Wymieszać. Wlać mleko i śmietankę. Przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dorzucić ser żółty starty na dużych oczkach. Wymieszać delikatnie. Podawać gdy ser się roztopi i zagęści sos. Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień przed Wielkanocą i tuż przed Niedzielą Palmową Ewa pokaże, jak...
Kataloński gulasz z dużymi kawałkami cielęciny...
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...
Wyjątkowo dietetyczny!