Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka piernikowe

Opis przygotowania

M±kę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przypraw± do piernika i cynamonem. Posiekać z masłem, zagnie¶ć z jajkiem. Zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce.

Zimne ciasto rozwałkować, posypać cukrem perlistym, złożyć na pół i wyci±ć ciasteczka. Piec w temp. 200 st. C przez ok. 15 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka francuskie z owocami

Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na czę¶ci ułożyć rozmrożone połów ...

P±czki z ziemniaków

Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisn±ć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...

Owoce z lasu pod kruszonk±

Jagody prosto z pieca...

Sernik czekoladowy na herbatnikach

Dużo czekolady i kajmaku...

Wróć do listy przepisów